http://tollboden.com
X
FANTASTISK NATUR & NAJONALPARK

Kragerø med sine smale gater, gallerier og gode shoppingmuligheter er kjent som et sommerparadis. Her kan du nyte sørlandsstemning, utsikten fra en av våre fantastiske utsiktstopper eller oppdage den flotte naturen via sykkel eller båt. Ta fergen og opplev den unike skjærgården og nasjonalparken.
Om høsten og vinteren er Kragerø stedet for å senke skuldrene, nyte god mat og drikke og kanskje ta seg en skitur. Det finnes også spa og golfmuligheter innen 30 minutter sjøretur.

Perlen blant kystbyene

Kragerø er en kunstnerby. Med godt bevarte gamle trebygninger i trange gater og smug har vår sjarmerende by trukket til seg kunstnere gjennom lang tid. Det var Edvard Munch som kalte Kragerø «Perlen blant kystbyene». I de 6 årene han bodde i Kragerø, skapte han bl.a. verket «Solen». Gå i Munchs fotspor og oppdag byen fra en ny side, eller besøk en av Kragerøs mange gallerier.

Vår historie - Tollsted fra 1822 til 1992

Vi er veldig stolte over at bygningene til Tollboden ble permanent fredet i januar 2017. Hovedbygningen ble oppført ca 1783-85. I perioden frem til 1822 ble de øvrige bygningene på eiendommen oppført. Eiendommen var i privat eie i denne perioden, frem til Finans-, handels- og tolldepartementet kjøpte gården i 1820. Deretter var det tollsted frem til nedleggelsen i 1992. Siden 1999 ver det serveringsvirksomhet på Tollboden. I mars 2007 kjøpte Ivar Tollefsen eiendommen. I dag kan vi servere gjester i en av våre to restaurant og vi tilbyr overnatting i vår hotell.